تماس با ما

۲ نظر:

Jalal zareie گفت...

سلام و وقت بخیر
عذر میخوام که اینطور مزاحم شما میشوم.
جلال زارعی هستم، غارنورد عضو انجمن غار و غارشناسی ایرانیان.
چند وقتی هست میخواهم برای شما پیامی بفرستم از ایرادات شدید در بخش یا کارگروه غار فدراسیون کوهنوردی سازمان مطبوع شما که متاسفانه با اینکه مدت ها در انتظار تغییر مثبتی در آن بودیم اما عکس العملی رخ نداده است.
نمونه تاسف باری که رخ داده و همچنان باعث تعجب شدید ما است ادعای اکتشاف غار جوجار با عمق هشتصد متری است که بعد از ماه ها هنوز نقشه ای از آن منتشر نشده است.
شاید شما در فدراسیون کوهنوردی نمیدانید که هر ادعای اکتشافی باید با اسناد معتبر علمی منتشر شده در منابع معتبر انجام شود. رفتاری که از اصول و پایه رفرنس دهی در مجامع علمی تدریس میشود و ما غارنوردان هم سعی در اعمال آن داریم. امروزه منابع معتبر غارشناسی و کتاب های منتشره توسط آنها به وفور در جهان یافت میشود.
ادعای اکتشاف غاری با هشت صد متر عمق و طول اعلام شده و رکورد شکنی در ترین های غارهای ایران توسط سازمان مطبوع شما با عرض تاسف بدون هیچ سندی انجام شده که مایه آبرو ریزی غارنوردی این کشور است. از اولین اسناد علمی غارنوردی نقشه غار است که نقشه منتشر شده توسط سایت فدراسیون کوهنوردی عمق 568 متری را نشان می دهد، نه 800 متر.
به همین دلیل از نظر غارشناسان ماهر و مراجع علمی این ادعا غیر قابل قبول خواهد بود.
شخصا پیشنهاد میدهم در جایگاه سازمانی با عنوان کوهنوردی سعی در این داشته باشید که فعالیت مورد تخصص خود را سامان داده و برای پیشرفت آن تلاش کنید تا اینکه به فعالیت های خارج از تخصص و تعریف رسمی سازمان تان دخالت این چنین داشته باشید.
فدراسیون کوهنوردی برای پیشرفت کوهنوردان و حلمشکلات آنان مناسب است.
اما برای غارشناسی ناکافی، نا کار آمد و ناقص است. همچنین در اساسنامه فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی موردی برای دخالت در فعالیت غیر رشته های ورزشی مثل غارشناسی درج نشده است.
موارد نقص و به بیراهه رفتن غارشناسی مثل فروش مدرک نقشه برداری غار که اصلا در هیچ کشوری نمونه آن مشاهده نمیشود و اختراع اعضای فدراسیون شما است بسیار هستند.
ما در کشوری هستیم که هزاران غار ناشناخته دارد اما غارنوردان به بیراهه هایی مثل مدرک پرستی و رکورد زنی کشیده شده و غارهای سرزمین خود را رها کرده و در حال تلف کردن امکانات و وقت برای این چنین مسایل میباشند.
پس لازم است پایه های غارشناسی در فضای مناسب با اهداف مفید برای جامعه و طبیعت بنا شوند نه در سازمانی غیر تخصصی خارج از قوانین کشوری.
لازم به ذکر است که غارشناسی یکصد و بیست سال در جهان سابقه دارد که مستقل از کوهنوردی بوده است.
امیدوارم ماهم در کشور خود به جایگاه در خور افتخار در این زمینه برسیم.

علیرضا گفت...

سلام و عرض تبریک به مناسبت سال نو.
از مطالب وبلاگ تون استفاده بردم مطالب مفید وارزشمند.
خوشهال میشویم به وبلاگ ما سری بزنید و در راستای بالا بردن کیفیت مارا راهنمایی کنید.
وبلاگ شمارا در لیست دوستان قرار میدم .
خوشهال میشم شاهم از ما همایت کنید..
ان شاءالله سالی پر بار با صعود های موفق داشته باشید.