عملیات فرود دو نفره:
درصورتیکه هنگام فرود همراهمان کم تجربه و مبتدی باشد، یا به دلیل آسیب دیدگی، توان تنها فرود رفتن را نداشته باشد، یا قصد کاهش زمان فرود را داشته باشیم، میتوانیم عملیات فرود را به شکل دو نفره صورت دهیم.
تذکر:
در فرود دو نفره کارگاه میباید تحمل وزن دو نفر را داشته باشد.
الف- فرود دونفره بر روی یک رشته یا دو رشته طناب متصل:
در این فرود سرگروه در پائین قرار میگیرد.نفر بالا(فرد مبتدی) طناب را درون ابزار فرود متصل به کارابین پیچدار قرار میدهد و با کمک یک تسمه کوتاه(حدود 40 سانتی متر) آنرا به صندلی خود وصل میکند. سرگروه نیز با استفاده از یک تسمه 120 سانتی متری خود را به ابزار فرود متصل میکند. خودحمایت هردو نفر گره قفل خودکاری ( اتوبلوک) است که جلوی سینه سرگروه ( نفر پائین) وصل میشود. بدین شکل هر دو نفر هم زمان بر روی طناب فرود میروند.
تذکر:
1-هنگام فرود از سر دادن دست بر روی طناب خودداری کرده، دستها را به شکل ضربدری(چپ و راست) تعویض نمائید.
2-در این شکل فرود مسیر فرود باید به شکل مستقیم باشد، زیرا آونگ دادن دو نفر بر روی مسیرهای غیر مستقیم دشوار می باشد.
ب - عملیات فرود دو نفره بر روی دو رشته طناب به صورت هم زمان:
از این شکل فرود در شرایطی که تیم بیش از دو نفر باشد جهت تسریع در پائین رفتن استفاده می گردد.
ابتدا طناب فرود رادرون ابزار فرود نفر سوم قرار می دهیم ( این امر جهت ایجاد اصطکاک و جلوگیری از سر خوردن طناب درون حلقه فرود صورت میگیرد). سپس نفرات اول و دوم هر کدام بر روی یک رشته فرود میروند. در نهایت نفر سوم کارابین سینه خود را درون ابزار فرود قرار داده و فرود میرود.
تذکر:
1-بهترین بازده این شکل فرود بر روی دیواره زمانی است که تیم بیش از سه نفر باشند. در این حالت نفر نخست با رسیدن به کارگاه پائین انتهای طناب را درون کارگاه قرار میدهد، نفرات دوم و سوم با فرود همزمان به کارگاه پائین میرسند و نفر چهارم ابزار فرود درون طناب را جمع کرده و فرود میرود.
2-در صورتیکه یکی از نفرات زودتر به کارگاه پادین رسید و از طناب خارج شد، اصطکاک طناب درون ابزار فرود از سقوط نفر دوم جلوگیری میکند. با اینحال هماهنگی دو نفر در فرود و خارج شدن از طناب ضروری است.
یادآوری: در فرود دو نفره کارگاه باید قدرت تحمل وزن هر دو نفر را داشته باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر