تكنيك فرود از ديواره با استفاده از دو طول طناب مي باشد كه با گره هشت يا گره دو سر طناب به هم متصل شده اند و پس از فرود نفر توانايي جمع كردن طنابها را خواهد داشت.
5-2-1 طناب فرود
براي فرود در طول يك طناب، واضح است لزومي ندارد كه طناب به صورت دو لا قرار گيرد.
در هر حال، اگر بعد از يك فرود انجام شده، بخواهيم طناب را بازگردانيم، لزوما” طناب بايد به صورت دوبل قرار گيرد.
معمولا” استفاده از قطعه طناب دو رنگ، اين اجازه را به ما مي دهد به راحتي دنباله طناب برگشت را تشخيص دهيم. اين دنباله طناب در هنگام گذر از حلقه بازگشت، برخلاف صخره قرار مي گيرد. اين راه حل بدون شك، خيلي مطمئن خواهد بود. (اگر در جهت صخره باشد احتمال سائيده شدن گره اتصال دو طناب بر روي ديواره وجود دارد از طرفي ممكن است گره در شكافهاي موجود در سنگ گير كند).
طناب بازگشت، مي تواند دو رشته طناب باشد كه در هنگام انجام فرود بر روي طناب به هم گره زده مي شود. اين راه حل دو نوع احتياط و ايمني را ايجاب مي كند:
1. گره بايد به درستي بسته شود.
2. گره بايد در طرف كشش هنگام فرود با طناب قرار گيرد. طوري كه در حلقه فرود قفل شده و مانع از لغزش طناب گردد. (منظور زماني است كه ما قصد فرود بر روي يك لا از طناب را داريم در اين حالت از حلقه فرود كوچك كمك مي گيريم بطوري كه گره از حلقه عبور نكند و ما عمل فرود را بر روي طنابي انجام مي دهيم كه در خلاف جهت گره و حلقه قرار دارد. پس از فرود با كشيدن طناب مقابل هر دو طول طناب به پائين مي آيد).
خطر اين سيستم گير كردن گره در خلاف جهت صخره هنگام بازگرداندن طناب مي باشد. (در گره دو سر طناب به خاطر برجستگي دور تا دور گره خطر گير كردن گره در شكافها وجود دارد ولي در گره هشت تنها برجستگي در يك سمت گره قرار دارد و عملا” گره در شكاف گير نمي كند) براي اجتناب كردن از اين مشكل، مي توان از گره گاوي يا بهتر است كه از گره هشت كه به طريقه زير درست مي شود، استفاده نمود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر