۷ بهمن ۱۳۸۷

در جستجوي حقيقت يك حادثه



همزمان با تلاش براي صعود قله برودپيك طي روزهاي 25 و 26 ماه جون 2008 والدو پلوليك كوه نورد اسلواك كه به همراه ژوزف (دودو) كوپلد بر روي اين كوه تلاش مي نمودند مفقود گرديد. اينك خانواده والدو به رغم گذشت چندين ماه از آن واقعه به سختي بدنبال آشكار شدن واقعيت آن مي باشند.

براستي چه اتفاقي در برودپيك براي كوه نورد اسلواك والدو پلوليك به وقوع پيوست؟
والدو پلوليك به همراه كوه نورد جوان و توانمند لهستاني دودو كوپلد و روز25 جون عازم صعود قله برودپيك از مسير جديد بودند، پس از رسيدن به ارتفاع 7900 متري در ساعت 8 بعد از ظهر، دودو با كندن اتاق برفي با هدف شب ماني و صعود قله در روز بعد در آن ارتفاع ماند، اما والدو بخاطر ضعف جسماني قصد بازگشت نمود.
دودو معتقد است دوست و همنوردش پس از بازگشت مي بايد تا ارتفاع 6500 متري بازگشته باشد، زيرا او ردپاي والدو را روز بعد تا نزديكيهاي كمپ دوم دنبال نموده.
دودو براي اثبات اعداي خود عنوان نمود كوه نوردان روسيه سپيد از كمپ اصلي با دوربين توانستند او را بر روي قله و والدو را در حال كندن اتاق برفي مشاهده نمايند.
لازم به ذكر است قله صخره اي كه كوپلد شب را در آنجا به سر برده، از كمپ اصلي قابل مشاهده مي باشد.ولي ويكتور لوتوف سرپرست تيم بلوروس و والري بابانوف روس كه در آن زمان در برودپيك حضور داشتند در مورد مسائل رخ داده مواردي متناقضي با كوپلد را بيان نموده اند.
آنها اظهار داشته اند دودو و والدو را در ارتفاع 7800 متري حدود ساعت 17 مشاهده نموده اند. آنها يكساعت بعد والدو را ديده اند كه خود را به ارتفاع 7600 متر رسانده و از آن پس بدليل تاريك شدن هوا چيزي قابل مشاهده نبوده. روز بعد ساعت 9 صبح لوتوف و بابانوف تنها يكنفر را مشاهده نموده اند كه در ارتفاع 6400 متر در حال بازگشت بوده. ايشان معتقدند فرد مورد نظر دودو كوپلد بوده است!
دودو كوپلد تاييد نمود والدو در هنگام بازگشت فاقد كلاه كاسك، چراغ پيشاني، بيسيم و تلفن ماهواره اي بوده (خود دودو از ميان اقلام فوق تنها بيسيم به همراه نداشته).
جالب است بدانيم دودو كوپلد همين شرايط را با مارك هودك در شيشاپانگما تجربه نمود. ايشان در تلاش بر روي جبهه جنوبي آن كوه نيز به مشكل برخوردند و مارك بدليل ناتواني اقدام به بازگشت از نزديك قله نمود. آن زمان ايشان فاقد كيسه خواب و چادر بودند و كاملا سبك بار صعود مي نمودند! آنها شب ماني دوم خود را در 7200 متر انجام دادند.
در شيشاپانگما دودو پس از صعود قله عنوان نمود مسير بازگشت را از طريق رد پاي مارك تا ارتفاع 7600 متر پي گرفته. جايي كه به كلنگ در برف او بر مي خورد در حاليكه از مارك خبري نبوده! دودو فقط توانست دستكش پاره مارك را نزديك كمپ دوم پيدا كند!

براستي چقدر داستان اين دو حادثه مشابه يكديگرند!

پس از ناپديد شدن والدو، ايگور كولر رئيس اتحاديه كوه نوردي اسلواكي طي نامه اي براي مدير وب سايت والدو نوشت: "متاسف خواهم شد از جستجوي واقعيت اين حادثه، زيرا سرانجام خوشي براي اين ماجرا وجود ندارد. دودو بايد بداند در يك كار تيمي او نبايد فقط به صعود خود بيانديشد. در اين داستان همه در پي كشف واقعيت حادثه هستند، واقعيتي كه كوه نوردان دنيا به آن واقفند"!
پس از اين حادثه خانواده والدو از دودو كوپلد درباره عمليات امداد براي فرزند مفقودشان پرسيدند و دودو پاسخ داد:
آنجا بسيار خطرناك است و كسي نمي توانست براي كمك به والدو به آنجا برود!
خانواده والدو تلاش زيادي نمودند تا با پيتر همر، والري بابانوف و كوه نوردان روسيه سپيد در اين مورد صحبت نمايند.
همچنين زمانيكه سايت ExWeb از دودو درباره علت تاخير در ارسال خبر مفقود شدن والدو پرسيد وي مدعي شد شبكه ثريا دچار مشكل بوده و او نتوانسته به موقع اخبار را اطلاع رساني نمايد!
لازم به ذكر است خبر اين حادثه چند روز بعد و در زمانيكه دودو به كمپ اصلي كي دو مي رود به اطلاع عموم رسيد!
دودو معتقد است حادثه جزء جدايي ناپذير هيمالياست!
اما خانواده والد كه با جديت درباره اين حادثه تحقيق مي كنند مي گويند: ما بدنيال يافتن مقصر نيستيم، تنها مي خواهيم واقعيت رخ داده را كشف كنيم. ما نمي توانيم والدو را بيابيم، زيرا دودو كوپلد از پاسخ درست به پرسشهايمان طفره مي رود!
لازم به ذكر است اين دو كوه نورد اسلواك پيش از صعود به برودپيك بر روي قلل گاشربروم دو و يك نيز تلاش نموده بودند. در روز 9 جون كوپلد موفق شد گاشربروم دو را صعود نمايند و روز 15 جون هر دو موفق به صعود گاشربروم يك شدند. آنها همچنين قصد داشتند بلافاصله پس از برودپيك راهي كي دو شوند.

منابع:
http://www.alpinist.com

هیچ نظری موجود نیست: