آنها تصمیم دارند مسیری نو را بر روی یال غربی ژانو گشایش نمایند. این مسیر در بین سالهای 95 تا 98 چندین تلاش ناموفق را توسط کوه نوردان فرانسوی بر روی خود دیده. در جبهه شمالی و سمت چپ مسیر مورد نظر، تنها دو راه تاکنون توسط ژاپنی ها و روسها گشایش شده.
والری بابانوف و سرگی کوفانوف امیدوارند بتوانند به روش آلپی از پس این مسیر نو برآیند. والری بابانوف کوه نورد معروف روس مسیر یال غربی ژانو را بی شباهت به یال غربی ماکالو و یال جنوب شرقی نوپتسه نمی داند. والری معتقد است مسیر غربی ژانو از آن مسیرهاست که هرکسی آرزوی صعودش را دارد. بابانوف و هم تیمیش کوفانوف علاقه ای به تکرار مسیر روسها در جبهه شمالی ندارند، آنها تنها به قصد مسیر جدید به ژانو آمده اند. جبهه غربی ژانو مسیر دشوار و فوق العاده زیبایی است، اما خطرناک نیست.
بابانوف پس از رسیدن به کمپ اصلی و چند روز استراحت، در سایت خود عنوان نمود: برایم باورنکردنی و بسیار شگفت انگیز است که خود را پای این زیبای دشوار می بینم. صعود ژانو جزو رویاهای سالیان دور من است. تنها صعود قله این کوه مرا ارضا می کند.
اما کمپ اصلی ژانو در محلی برپا شده پر از گل و سبزه، روسها پس از رسیدن به کمپ اصلی و پشت سرنهادن مراسم پوجا (دعای شرپاها) ازچند روز هوای خوب برخوردار بودند، آنها اقدام به هم هوایی تا ارتفاع 5800 متری نزدیکترین کوه منطقه نمودند و البته امیدوار بودند در صورت خوب ماندن هوا دو روز بعد تا 6300 متری بالا روند.
والری بابانوف متولد اومساک در سیبری روسیه است. او تنها کوه نوردی است که تاکنون دو بار توانسته جایزه کلنگ طلایی را ازآن خود نماید. در سال 2002 برای صعود قله مروی مرکزی در هیمالیای گاروال و در سال 2003 برای نخستین صعود نوپتسه شرقی به همراه یوری کوشلنکو. وی همچنین در سال 2006 قصد تلاش بر روی جبهه غربی ژانو را داشت ولی در نهایت به ماکالو بارون رفته و بر روی چومولونزو فعالیت نموده بود.
اما ژانو مهمترین کوه در جبهه غربی کانچن چونگا به شمار می آید. فرم خاص این کوه یعنی تیغه ای بودن یال شرقی، غربی کوه و وجود دیواره در دو سمت شمالی و جنوبی آن، ژانو را در بین شاخص ترین کوههای دنیا قرار داده. نام اصلی این کوه پوکتانگلومبا است، اما نام دیگر آن یعنی ژانو به معنای شیر خفته از شهرت بیشتری برخوردار است. ژانو با 7710 متر ارتفاع در غرب نپال قرار دارد.
نخستین بار ژانو در سال 1957 توسط گایدو ماگنون شناسایی شد و در 1959 نخستین تلاش بر روی آن توسط فرانسویها به سرپرستی ژان فرانکو صورت گرفت.
نخستین صعود ژانو در 28 و 29 آوریل 1962 توسط تیمی از کوه نوردان شاخص فرانسوی به سرپرستی لیونل تری صورت گرفت.
اما دشوارترین و آخرین مسیر گشایش شده بر روی ژانو درجبهه شمالی در 26 می سال 2003 توسط الکساند روشکین و دیمیتری پاولنکوی روس صعود گردید. یک روز بعد سرگی برشوف, نایک توتمیان و گنا کریوسکی در پی ایشان به قله رسیدند. روسها برای صعود این مسیر موفق به دریافت جایزه کلنگ طلایی شدند.
منبع:
http://www.mounteverest.net/news.php?news=16571
http://mounteverest.net/news.php?news=16580
http://en.wikipedia.org/wiki/Jannu
http://babanov.com/eng/244.html
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر