۳۰ مهر ۱۳۸۷

گفتگو با رئيس فدراسيون كوه نوردي تركيه

گفت و گو با علاءالدین کاراکا رئیس فدراسیون کوه‌نوردی ترکیه
- آقای علاءالدین لطفاً از کوه‌ها و کوه‌نوردی کشورتان برایمان بگویید.
× کوه‌نوردان دنیا ترکیه را با آگری داغی (آرارات) می‌شناسند در صورتی که مناطق کوه‌نوردی کشور ما بسیار گسترده‌تر است و به طور مثال می‌توانم از منطقه دمیرکازیک دیواره‌ها و یخچال‌های آن و همین‌طور کاچکار نام ببرم، کوه‌های ترکیه دارای دیواره‌ها، یخچال‌های زیبا و صعب‌العبوری هستند و البته گردشگران بسیاری را نیز جذب می‌نمایند.
- کوه آرارات به‌عنوان مرتفع‌ترین کوه ترکیه در شرق این کشور و البته بسیار دور از مرکز قرار دارد. وجود این کوه تا چه اندازه در جذب گردشگر و البته پیشرفت کوه‌نوردی شما نقش داشته است؟
× آرارات مهمترین کوه کشور ما است و سالانه گردشگران بسیاری برای صعود به این کوه می‌آیند. حضور این گردشگران تأثیر بسیار مثبتی در پیشرفت کوه‌نوردی ترکیه داشته است و البته موجب ارتقاء فرهنگی مردم محلی هم شده، و ما امیدواریم بتوانیم با ایجاد تسهیلات بیشتر جهت گردشگران و کوه‌نوردان این پیشرفت‌ها را ارتقاء دهیم.
- طی چند سال اخیر بسیاری از علاقه‌مندان کوه‌نوردی از کشور ما برای صعود به آرارات راهی کشور شما شده‌اند، در این راه البته تعدادی هم جان خود را از دست داده‌اند، آیا در فدراسیون کوه‌نوردی ترکیه نظارتی بر این صعودها وجود دارد؟
× به منظور صعود به کوه آرارات از کوه‌نوردان دنیا و شرکت‌های توریستی خواسته‌ایم تا با فدراسیون کوه‌نوردی ترکیه ارتباط برقرار نمایند. گرچه بیشترین میزان تورهای کوه‌نوردی را از ایران شاهد هستیم اما متأسفانه کمترین ارتباطی از سوی این شرکت‌های ایرانی با ما صورت نمی‌گیرد. ایشان به عنوان توریست وارد می‌شوند تا از پرداخت اجازه صعود سرباز زنند اما به یکباره سر از آرارات در می‌آورند. البته ما شنیده‌ایم بسیاری از کوه‌نوردان ایرانی نیز اقدام به پرداخت هزینه جهت مجوز حتی بیش از 50 دلار صعود می‌نمایند؛ اما بدون آنکه پولی به دست ما برسد شرکت‌های ایرانی و چند رابط ترکیه‌ای آنها اقدام به این کلاهبرداری می‌کنند. ما حتی مدارکی داریم که نشان می‌دهد برخی شرکت‌های ایرانی احکام ما را جعل کرده و به امضای من آن را در اختیار کوه‌نوردان قرار می‌دهند.
آنها تنها پس از وقوع حادثه به ما مراجعه نموده و از ما طلب کمک می‌کنند و باید عنوان نمایم ما از این قضایا بسیار ناراحت هستیم.
- شما چه راهکاری برای مقابله با این معضل پیشنهاد می‌کنید؟
× بهترین راه این است تا شرکت‌های ایرانی به طور مستقیم با ما وارد مذاکره شدند و ما نیز شرکت‌های مورد اطمینان خود را به آنها معرفی می‌کنیم بدین صورت ما بهتر می‌توانیم به آنها خدمات مورد نیازشان را همراه با پشتوانه ارایه نماییم و جلوی سودجویی را بگیریم.
- کوه آرارات به عنوان یکی کوه مقدس شناخته می‌شود، با هجوم گردشگران و کوه‌نوردان به این کوه شاهد افزایش میزان زباله در آن هستیم چه تدابیری برای مقابله با این معضل دارید؟
× به اعتقاد من آرارات و دماوند هر دو در معرض حضور توریست‌ها هستند و من نمی‌توانم این زباله‌ها را فقط به کوه‌نوردان نسبت دهم. کوه‌نورد کسی است که جز ردپایش چیزی از خود به جای نمی‌گذارد اما گردشگران بدون توجه به محیط زیست اقدام به آلودگی محیط می‌نمایند. آنها در بهترین حالت زباله‌هایشان را به باربرها و قاطرچی‌ها می‌سپارند و ایشان با انداختن زباله‌ها در میانه راه محیط را آلوده می‌سازند.
فدراسیون ما قصد دارد تا در آینده از گردشگران و کوه نوردان برای بازگرداندن زباله هایشان ضمانت بگیرد و حتی قصد داریم جرائمی برای این تخلفات در نظر بگیریم.
- به‌عنوان اخرین سئوال برای ارتباط بیشتر میان کوه‌نوردان دو کشور و تأثیرگذاری در کوه‌نوردی دو کشور چه راهکاری را پیشنهاد می‌کنید؟
× در زمان ریاست آقای آقاجانی ما با فدراسیون ارتباط خوبی داشتیم آنها به کوه‌نوردان ما تسهیلات زیادی می‌دادند. و ما نیز از گروه‌های ایرانی برای صعود به آرارات دعوت می‌کردیم. اینک با حضور در ایران درصددیم همان رابطه با فدراسیون کوه‌نوردی جدید ایران برقرار سازیم و حتی از این طریق به کوه‌نوردانی که با تأیید فدراسیون ایران به ترکیه و بویژه کوه آرارات می‌آیند تسهیلات و تخفیفات ویژه‌ای می‌دهیم و امیدورایم با برگزاری اردوهای مشترک میان کوه‌نوردان دو کشور بتوانیم به پیشرفت کوه‌نوردان دو کشور کمک نماییم.
- برایتان در ایران ایام خوشی را آرزو داریم.

هیچ نظری موجود نیست: